сряда

2006/07/18 ИСКАНЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА БАЛИРАНЕТО

До

Кмета на София Г-н Бойко Борисов

ИСКАНЕ ЗА НАМЕСА
относно
управлението на отпадъците на Столична община

от Екосдружение „Връбница – Надежда” с председател Веселин Георгиев Димитров

и Инициативен комитет Мрамор с председател Снежинка Цанкова Цветанова

с адрес София 1261 – Мрамор, ул. З. Стоянов 7

Уважаеми Г-н Борисов,

Ние, граждани на столицата, като потребители на услугата „събиране на ТБО”, считаме, че цената, която плащаме не отговаря на качеството на услугата, т.е. балираният отпадък с вредните свойства, които придобива след престоя си, внася дискомфорт в битието на столичаните – потребители на съответната услуга.

Ето защо ние, на основание Чл. 92 от Закона за управление на отпадъците, Ви призоваваме да прегледате внимателно договорите, сключени с фирмите - оператори на инсталации за балиране на смет поради системни нарушения на Договорите със Столична община по Глава IV чл.5 точки 3 и 13. Убедени сме, че и Вие ще констатирате нарушенията, които ние, медиите и а и цялото гражданско общество отдавна Ви посочваме, а именно: разкъсване на бали, изтичащ инфилтрат, невероятна гнилостна смрад, възникнали пожари на площадките на Гара Искър и Требич.

Имайки предвид тези нарушения, нашето искане е да се възползвате от правото си по Глава VI ,чл.18, т.3 от Договорите с горепосочените фирми и да ги прекратите поради виновно неизпълнение на задълженията от страна на фирмите – оператори на инсталациите за балиране.

Убедени сме, че с това си действие ще допринесете само полза за софиянци – както икономическа, така в посока подобряване на жизнената среда и освен това Столична община ще има по-голяма свобода при определяне на бъдещите действия по управление на отпадъците.


18.07.2006г. С уважение:

Екосдружение „Връбница – Надежда”

Инициативен комитет – Мрамор

Няма коментари: